Thajsko s dobrým pivem. 
Thajsko
Navštívit Thajsko, to už je povinnost skoro každého českého cestovatele. Snoubí se zde exotické prostředí a kouzelné moře se zajímavými památkami a ne na posledním místě také se zajímavými kulinářskými zážitky. Pro ty není nutné chodit nikam daleko. Nabídka začíná v Bangkoku už před vchodem do hotelu. Ulice plná "kuchyněk" s rozličnými méně známými a úplně neznámými pokrmy. Smažené, vařené, slané i sladké. Jen to všechno ochutnat! Ceny jsou tak zvaně "za babku", takže se jde na to. Ale co pak, čím to všechno spláchnout? Tuto otázku si položí mnohý Čech. No přeci pivem.
Thajské pivo
A na zahnání té opravdové žízně jsou v Thajsku k dostání tři druhy velmi dobrých piv – Leo, Chang a Singha. Ceny jsou ve srovnání s jídlem poněkud vyšší, ale i pro méně majetné cestovatele dostupné, zvláště koupíte-li si je v supermarketu. Plechovka 0,33 l bývá za 30 - 40 Thb. V obchodech může občas nastat problém, v některých thajských městech striktně dodržují zákaz prodeje alkoholu před šestnáctou hodinou a to i vůči cizincům. Thajci prý špatně odbourávají alkohol, ale my přeci pivo odbouráváme dobře i po ránu, že?